HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

A túl sok gyógyszer hatása

2009.07.12. 12:22 kookusz

Még pénteken sikerült beszélnem Doktor Úrral. A vérképem valóban elég pocsék lett. Olyannyira, hogy azt a gyógyszerem, amit sikerült túladagolnom, nem is kellett bevennem még egy napig. Most is csak fele adagot kell beszednem, ki kell ürülnie ennek a túl sok hatóanyagnak. Mikor mondta Doktor Úr, hogy majd kipisilem elég egyszerűnek hangzott, de sajnos baromira megterheltem a vesémet, így többször is véres volt a vizeletem, és fájt is, ráadásul sokat jártam WC-re, mert az utasítás úgy hangzott, hogy igyak sokat. A kezem is sokat remegett, és a szemem is picit sárga volt. Mára javulni látszik a helyzet, mindegyik mellékhatás tekintetében, de még mindig ki vagyok akadva magamra, hogy bénázhattam ekkorát a saját káromra. Jah, és mindennek a tetejébe, nem lehetett csökkenteni a szteroidot, mert az már túl sok lett volna egyszerre, így marad az adagolás hétfőig. Ekkor kell visszamennem az ambulanciára, egy gyors vérvételre. Majd kiderül, mi lesz. Kedden pedig egy mellkas CT-t iktattunk be. Nagyon kíváncsi vagyok majd annak az eredményére is. Jó hír viszont, hogy a bőr GVHD-m végre javulni látszik.

Úgyhogy az utóbbi pár nap nem ment vmi könnyedén. Nem is nagyon aktivizáltam magam, inkább pihentem, filmet néztem. De remélem, most már tényleg jobb lesz a helyzet, és tudom folytatni a weboldalt, és tudok majd fotózgatni. Tervek azok mindig vannak. :)


2 komment

Címkék: itthon infók vérkép gvhd tüdőm

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr271241566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macilany 2009.07.13. 07:17:16

Szia!

A jol fejlett alkoholista kézremegés-ahogy én neveztem:-)-a Prográftól van, ha abbahagyod majd, újra tudsz kanállal enni.
Vigyázz magadra, üdvözlettel: Erika

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2009.07.14. 18:04:46

@macilany: Hát igen, tényleg elég vicces a kézremegés, de szerencsére én még tudok kanállal enni. Meg kapok rá nyugitabit, hogy ne remegjek mint a nyárfalevél, bár most, hogy kicsit túltoltam a gyógyszert, nem sokat ér.
Amúgy én sandimumos vagyok és nem prográfos. Úgy tippelem azért, mert allogén transzplantált vagyok, de ez csak egy sejtés.
Te is nagyon vigyázz magadra!
süti beállítások módosítása