HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

n+1. kontroll

2009.07.18. 17:53 kookusz

Pénteki kontrollon megtudtam, hogy a hétfői eredmények alapján, még mindig nagyon magas volt a ciklospurin szintem, ami a túladagolt gyógyszer miatt van. Ma nem telefonáltak rám, úgyhogy a pénteki értékeim alapján, biztos jó az a csökkentet gyógyszer mennyiség, amit szedek. De valószínüleg még mindig magas, mert a mellékhatásai igencsak stagnálnak. A vérképem egész jó, bár a trombocitám kicsit esett, de a fehérvérsejtjeim száma nőtt. A szteroid maradt továbbra is 8 mg, remélhetőleg hétfőn, az újabb kontroll alkalmával, csökkentjük ezt is.

Megkaptuk a tüdő CT eredményeit is. Bár az ember mindig nagy szakértelemmel beleveti magát, és elolvassa, sok dologról, amit változásnak, vagy eltérésnek ír az előzőhöz képest, nem lehet tudni, hogy jó vagy rossz. Két dolgot sikerült magamtól kihámozni: a ciszták mérete csökkent, és a jellemző aktív gyulladások, amik folyton zajlottak benne, most nincsenek. Ezek nagyon jók! De szerencsére Főorvos Asszony előttem olvasta el a leletet, így a kommentjeiből többet is megtudtam, mégpedig hogy még vmi helyett már csak köteg látszik, ez is jó, de a légcsőnél, van vmi elváltozás, amit a felvételt vizsgáló orvos nem tudott különösebben mivel magyarázni. Főorvos Asszony viszont elmondta, hogy ő látott már ilyet GVHD-s mellékhatásként, úgyhogy ez sem olyan nagy gond. Úgyhogy összességében szerintem ez abszolút pozitív. Örülök neki. De ezt még látnia kell egy tüdőgyógyásznak is, még nagyon nem dőlt el semmi. Én még mindig bízom benne, hogy elmaradhat a tüdőtranszplantáció. Főleg, ha belegondolok, hogy az után is egy ilyen lábadozás...

A sok mellékhatás miatt már tényleg nem nagyon tudom lekötni magam semmi értelmessel. Az idő is elég lassan telik, mégsincs erőm semmit sem csinálni. Elég bosszantó.


4 komment

Címkék: itthon kontroll tüdőm

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr81253426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macilany 2009.07.18. 19:21:38

Szia!

Pihenni, pihenni és pihenni!És ilyenkor értelmetlen dolgok is beleférnek:-)
Jobbulást, Erika

mean 2009.07.19. 21:03:58

Szia Áron!

Lehet, hogy sok a zűr a gyógyszerek és mellékhatások körül, de ez nem egy egyszerű nátha, amit egy kupica pálinkával helyre lehet tenni. Az eddigi eredmények igazán jó okot adnak a bizakodásra, de egyben sok-sok további türelmet és pihenést várnak. Semmi nem lehet ennél fontosabb, így nézz meg még egy filmet vagy aludj egy plusz órát!

További gyógyulást kívánunk:
Tita, Julcsi + mean

nys04 2009.07.19. 22:08:30

Szia!

Nyomon követem a blogot és még mindig az a véleményem, h írj könyvet, vagy cikksorozatot :)
Amikor előzőleg írtam és te azzal kommentáltad, hogy mindenki könyvet ír, rávágtam volna, hogy nem könyvet, hanem blogot :P :D Ezzel még le is kötnéd magad... Vagy egy tapasztalataidat összegyűjtő füzetecskét is írhatnál, hasznos lenne a sorstársaidnak... gondolom ide nem írsz le mindent :)

Kitartás és jobbulást!

Zsuzsi

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2009.07.20. 17:57:18

Köszönöm szépen a biztató szavakat! Sikerült ezt a posztot egy elég rossz pillanatomban megírnom, ezért kicsit negatívabb lett a tőlem megszokottól. Próbálok minél többet pihenni, és nem stresszelni magam, hogy csináljak már vmi. Sajnos erre hajlamos vagyok.
Zsuzsi! Hát most egyenlőre megörökítem az eseményeket ebben a blogban, aztán még bármi lehet. Mindenesetre még se kiadó, se a sajtó munkatársai nem keresett meg az ügyben :D Sorstársaimnak pedig készül egy honlap, ahol nem csak az én történetem, hanem bízom benne még sok másik is fenn lesz, sok egyéb hasznos infóval és funkcióval együtt. Ennek a design-ján és alapján dolgoznék, ha nem lennék ilyen roppant fáradt.
Szép napot mindenkinek!
süti beállítások módosítása