HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Nagyon rossz hírek

2010.04.16. 21:38 kookusz

Tegnap voltam a ferezis után kontrollon. Fontos volt, kicsit izgultam is előtte, hisz akkor tudtam meg, hogy milyen lett az endoszkópia eredménye. Sajnos a lehető legrosszabb híreket kaptam. Úgy néz ki, hogy vagy gyomor GVHD, vagy vmi olyan fertőzés (elhangzott a neve, de már nem tudom), amit szintén szteroiddal kell kezelni. Így a kúra adott: szteroid. Már mikor ezt megtudtam, már akkor nagyon rosszul voltam, de ez csak még a kezdet volt, mert az se semmi amennyit be kell szednem belőle. Az első három napra 100 mg-ot kaptam! Félelmetes mennyiség. Nem is csak az, hogy egyszerre ennyit kell bevenni, az a kisebbik rossz, csak minél magasabbról kezdjük, annál később tudjuk majd abbahagyni, hisz mint már említettem, erről le kell szoktatni az embert, mint vmi drogról. Az ambulancián elég jól tartottam még magam, bólogattam, elvettem a receptet és elsétáltam a kocsiig, de ott teljesen összezuhantam. Sok időbe telt míg összeszedtem magam annyira, hogy el tudtam menni még a szemésztre, mert persze még az se múlt el teljesen. Első gondolatom az volt, hogy én ezt nem vagyok hajlandó bevenni, és inkább hagyjanak békén. Rettentő sok idő és energia kellett ahhoz, hogy meg tudjam győzni magam. Senkinek nem sikerült bármi olyat mondani, amiért hajlandó lettem volna erre az újabb szemét kúrára, így magamat győzködtem. Sok időbe telt, de végül ma be is vettem az első adag gigászi dózist. De csak úgy vállaltam, hogy minden mást felrúgok, amit eddig csináltam. Szörnyű érzés, de a mostani gyógyszerekkel is néha nehezen bírtam a sok feladatot, egy ilyen adag szteroiddal semmi nem fog menni. Úgy tervezem, hogy egy tárgyat  megcsinálok ebben a félévben, mert abból elég jól állok, a többit hagyom, mert túl sokat kéne gürizni, hogy egyáltalán vmi jegyet összecsiholjak. Amiért még rettentően sír a szívem, hogy a Bátor Tábort is vissza kellett mondanom. Tulajdonképpen az összes nyári tervem úszott. És bár benne van a pakliban, hogy szépen kijövök belőle, de még egyszer se ment ez olyan simán és könnyen, úgyhogy nincsenek hiú ábrándjaim. Közösségbe nagyon keveset kéne mennem, hisz nagy a fertőzésveszély ilyen nagy adagnál. Ismét több hónapos itthon ülés vár rám.


3 komment

Címkék: itthon kontroll szteroid

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr601927975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.04.16. 22:04:26

:-(((((((((

Jaj, te szegény... =(((((((

Hát sajnos semmit nem tudok mondani azon kívül, hogy mielőbbi jobbulást és sok kitartást kívánok Neked.

macilany 2010.04.19. 09:26:18

Szia!

Együttérzek Veled, nálam jobban nem sokan szenvedték meg a szteroid kezelést. Csak azt tudom mondani, amit Te írtál nekem pár hónapja, kitartás, mert egyszer csak véget ér. Ami a kondíciót illeti, sajnos tudomásul kell venni, hogy annyit már nem bírunk, mint korábban. Én ezt már megtanultam, és ennek függvényében élek, hol többet bírok, hol kevesebbet.
Üdvözlettel: Erika

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2010.04.19. 13:13:15

Köszönöm szépen az együttérző szavakat!
@Macilány: Pont azért nagyon kemény ez a visszaesés, mert már többet bírtam mint a transzplant előtt, javult a tüdőm, izmaim erősödtek, és mindenki csak azt mondta: Milyen jól nézel ki! De persze azzal tisztába vagyok, hogy annyit már sose fogok bírni mint középiskolában, de hát öregszünk is :D Neked is rengeteg erőt és kitartást!
Üdv
süti beállítások módosítása