HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

És meg is érkeztem haza!

2010.10.22. 18:52 kookusz

És meg is érkeztem haza! De kezdjük inkább az elején. Múlthét csütörtökjén feküdtem be. Most az volt a taktika, hogy csak helyileg ható szteroidokat kapok, de a normál kortikoszteroid adagomat nem emelik meg egy milligrammal sem. Úgy néz ki be is vált. Pár nap után elkezdett múlni és pár napja már egyáltalán nem megy a hasam. Igaz még szokott fájdogálni, még morog, de ez a múltkor is csak lassabban múlt el. A biopszia eredménye azt mutatta, hogy valószínűleg vmilyen gyulladás volt csak, amit a helyileg ható szteroidok rendben kezeltek is. Bár Doktor Úrtól azt is megtudtam, hogy a tavaszi komoly események után, lehet hogy sose lesz annyira rendben a gyomrom mint anno. De odafigyeléssel karban lehet tartani. Amúgy annyira lájtos kórházi kezelés volt, hogy még perifériás kanült se kaptam, nem is emlékszem, hogy lett-e volna valaha ilyen. Természetesen koplalásról szó se volt, csak könnyebb ételeket kellett enni, és én saját döntésem alapján, a kávét is mellőztem. Egy háromszemélyes kórteremben voltam most, de az első pár nap csak egyedül. Vasárnap éjjel jött egy srác, akit a mentő hozott, nem is volt túl jó bőrben. De aztán ahogy teltek a napok, egyre jobban lett, össze is barátkoztunk. Volt egy másik bácsi is, de ő csak két napot töltött velünk. Vele is jókat beszélgettünk, két órában megváltottuk a világot :) . Utolsó pár nap már nagyon mehetnékem volt, alig bírtam magammal. Jöttem mentem, az udvaron is majdnem minden nap sétáltam egy jó nagyot, persze jól felöltözve. Így a Kippkopp project sem maradt el, minden nap bővült egy újabb képpel (a képre kattintva meg is lehet őket nézni). Ma pedig pörögtem mint a gép, már délelőtt se bírtam nyugton maradni a ferezisen (tegnap meg ma volt, rendben ment minden), aztán itthon is fél óra alatt mindent elpakoltam és elmosogattam. Jó kedvem van nah! Főleg, hogy november legelején lesz egy extra tábor a Bátor Tábor önkéntesei segítségével a devecseri és kolontári gyerekek számára. Hasonló lesz a hatvani táborhoz, csak ez most máshol lesz. És úgy néz ki, hogy én itt fotózhatom, nagyon boldog vagyok!


4 komment

Címkék: fotó itthon bátor tábor szteroid

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr242391561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t_i_t_a 2010.10.22. 19:18:16

Örülök a jó híreknek és különösen annak, hogy derűs, jókedvű vagy!! :o))
KippKopp sorozatodat egy kis 4 éves nagyon értékelte, többször végiglapoztuk, nagy kedvencünk. sajnos ilyen figurát mi nem kaptunk sehol, de így is örömet okozott.
Vigyázz magadra!

macilany 2010.10.23. 18:10:00

Szia!

Éljen, éljen végre jobban vagy! Megnéztem a Kippkopp képeidet, nagyon jok, különösen a szelídgesztenyés tetszett, lehetne a címe: az ősökkel:-)
Végre megjött a genetikai vizsgálatom eredménye, és majd megöleltem Reményi bácsit, amikor kimondta: teljes donor vérképzés:-))
Csak szteroidot ne adjanak a számba...
Jobbulást, Erika

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2010.10.23. 22:18:47

@t_i_t_a: Nagyon jó ezt olvasni, hogy a kis 4 évesnek így tetszik :) Örülök, hogy tetszik Nektek! Amúgy én a Pagony könyvesboltól kaptam, ez a Pozsonyi úton van.
@macilany: Hát ennek nagyon örülök! Éljen, éljen! Nekem még semmi ilyen vizsgálat nem volt.
Le a szteroiddal! :)

FogarasiSzilvi 2010.10.25. 10:16:29

Kippkopp 3, 4, 13, 15, 16 és 24. Kérem a szobámat velük teleposzterezni. :D PIZZAAAAAA!!!
süti beállítások módosítása