HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Fotoferezis

2009.07.30. 18:50 kookusz

Ma volt az első fotoferezis kezelésem. Igen, igen ezt a korábbiakban csúnyán elírtam, mert rosszul értettem, de a kezelés valódi neve ez: fotoferezis. Gondolom tipikus eset, hogy az avatatlan fülek félreértik az új, számára ismeretlen szavakat, és próbálnak vmire asszociálni. Nekem is folyton utána kell néznem, mert különben nem érteném ezt a sok új fogalmat. Tehát a kezelés maga valóban nem volt egy túl invazív beavatkozás, az biztos. Szúrtak egy vénát, mert sajnos erre a centrális kanülöm nem volt jó, vmiért a gép nem szereti ezeket. Azután leginkább csak várnom kellett. Közben a vérem vándorolt a gépbe majd vissza belém, ezt párszor megismételve. Ilyenkor a szerkezet, egy szer és pár fizikai törvény segítségével, módosítja a T-sejtjeim, melyek a szervezet "felismeréséért" felelnek. Így az új immunrendszerem nem fogja idegenként látni a szöveteimet, és elmúlik a GVHD. A vérem kicsit kevés illetve sűrű volt, úgyhogy szorongatnom kellett egy labdát, de legalább addig sem unatkozott az ember :) A tanulság az, hogy zenét vinnem kell magammal, unaloműzőnek. Mivel két egymást követő napon kell menni, így holnap is teszek egy jó korai látogatást ott, már 8-ra ott kell lennem.


5 komment

Címkék: itthon gvhd fotoferezis

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr11278148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aczél Dóra 2009.08.04. 18:06:49

Ma kaptál plazmaferezises tortát? Boldog szülinapot, Áron! Rengeteg kitartást a mindenféle, ábécé minden betűjével kezdődő kezelésekhez!

Pilli 2009.08.07. 01:12:53

Boldog szülinapot:))))
Mindenféle jókat!
Eszter

Lyona 2009.08.11. 02:31:58

Ó igen, igen! Megkésve, de nagyon-nagyon boldog szülinapot Neked!! :)

(fotós)ági

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2009.08.12. 15:22:11

Nagyon szépen köszönöm Nektek!
süti beállítások módosítása