HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Az új vakum

2009.09.26. 18:00 kookusz

Egy rendhagyó post következik, hisz ez inkább a fotózásról szólna. Ugyanis tegnap este tudtam végre hazahozni a mikrosat hobby vakukészletét, amit ajándékba kaptam (lásd itt a kommentek között), amit ez úton is köszönök! Ma pedig neki is álltam kipróbálni. Gyorsan összeszereltem, és csináltam egy alapbeállítást. Aztán jött egy kis vakaródzás, mert a szinkronkábelt nem tudtam sehova dugni a gépemen. Kicsit zavarba jöttem, hogy így hogy fogom elsütni. De eszembe jutott, hogy van benne infra, úgyhogy bekapcsoltam a fényképezőgépem beépített vakuját, és valóban mikor elsütöttem, a vakuk követték. Hogy ez is sikerült, gondoltam itt az ideje képet is csinálni :) . Már pár napja eldöntöttem, hogy még a steril boxból megrendelt, régi patikai üvegek lesznek a fotóalanyok. Összeállítottam és nekiálltam fotózni. Sajnos nem lettek az igaziak úgy, hogy a beépített vakuval is rájuk villantottam, elrontotta az egész képet, csúnyán mutattak az üvegek. Kínomban lecsuktam a vakut, megnézem anélkül milyen lesz. Elég nagy volt a félhomály, emiatt jó pár másodperces volt az expozíció, így még mielőtt becsukódott volna a zár, meg tudtam nyomni a vakuk test gombját, ami mindkettőt elsütötte. Így már egy egész tűrhető képet sikerült összehoznom, és ezen végre azok a fények szerepeltek, amiket akartam, csak egy kicsit kellett rajtuk állítani. Ebből született meg ez a képem. A második ennek a werk fotója, jól látszik rajta a beállítás. Annyit hozzátennék, hogy a jobb oldali vaku elé, még tartottam egy keretre feszített pauszpapírt, hogy lágyítsa a fényt.

Sajnos a hosszú expozíció miatt arra is rájöttem, hogy tiszta dzsuva a szenzorom, így megpróbáltam finoman kitisztítani. Jobb lett, de még nem az igazi, úgyhogy majd el akarom vinni, portalanítani. Csak még nem tudom hova.


3 komment

Címkék: fotó itthon elfoglaltságok

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr351408994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmond 2009.09.28. 22:28:55

Szia Áron!

Ez nagyon klassz! Azt hiszem, ezzel egyik nagy álmod vált valóra. Legalábbis egy jó része mindenképp. Gratula a nyereményhez is. A kép pedig tökéletesre sikeredett.
Készíts még sok ilyet!

Üdv., mean

engie 2009.10.01. 15:02:41

Szia!

Tegnap találtam rá a blogodra késő este (Judica blogjáról, és ma egyszúszra végig is olvastalak.
Szeretném megköszönni, hogy a legnehezebb időszakokban is írtál, leírtad mi minden történik veled. Így legalább a hozzám hasonló "tudatlanok" is szembesülhettek mindazzal, amin te és sorstársaid mentek/mennek keresztül. A téma komolyságát kellően tudtad ellensúlyozni egyéni stílusoddal, ami miatt egyszerűen nem lehetett abbahagyni az olvasást. :)
Köszönöm mégegyszer, a díjaidhoz is szeretnék gratulálni (tényleg fantasztikusak a képeid), s ha nem baj, egy olvasóval többet számlálhatsz személyemben, s természetesen a többiekkel együtt szurkolok, hogy minél hamarabb meggyógyulhass!

bye :)

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2009.10.01. 18:38:40

Köszönöm szépen!
Nagyon örülök, hogy a blogom hasznos, és sok információt tud közvetíteni.
süti beállítások módosítása