HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Kórházban

2010.04.30. 13:23 kookusz

Ha megkésve is, de itt vagyok a posttal. Hétvégén már annyira rosszul éreztem magam, hogy úgy gondoltam feltétlenül bejövök hétfőn, és jól sejtettem itt is kellett maradnom. Hétvégén már nem csak nagyon rosszul éreztem magam, de elég csúnyán ment és görcsölt a hasam. Ezen kívül nagyon levertnek éreztem magam, és a szemem is újra kezdett begyulladni. Így hétfőn bejöttem és be is tettek a harmadik emeleti osztályra.

A szokásos gyors vizsgálatokat meg is csinálták, és hát újra kilátásba helyeztek egy kolonoszkópiát. Persze nem örültem neki, de mivel nem nagyon lehetett tudni az előző lelet alapján, hogy mi a baj. A szem gyulladásnak pedig este lett igazán nagy jelentősége, hisz elkezdett annyira fájni, szúrni a szemem, hogy nem bírtam nyitva tartani, vagy egyáltalán létezni vele. A fájdalomcsillapító se használt semmi (intravénás se), úgyhogy elég gyötrelmes éjszakám volt. Másnap ismét mentem szemészetre, és kiderült, hogy lejött a felső hámréteg a bal szemem nagy részéről, ezért fájt olyan eszeveszettül. Kaptam rá szemcseppekkel és minél többet csukva kellett tartanom, így mondjuk a számítógép szóba se jöhetett.

Így utóbbi pár napban nem nagyon tudtam lekötni magam. Próbáltam túllenni mindenen. Szerdán aztán megcsinálták a kolonoszkópiát, kértem és most kaptam is egy kis bódítást. Így hihetetlenül leegyszerűsödött és az én szememben lerövidült a vizsgálat. Nagyon nem voltam jól úgyhogy jobb volt ez így. Az eredmény sajnos bél GVHD lett, ez most már majdnem biztos, ami módosíthat még a történeten, hogy CMV is. Ennek ma jön meg az eredménye.

A szemem bár a héten javult, mivel nem múlt el, így tettem ma egy kitérőt (persze vittek) a szemészeti klinikára. Ott azt mondták, hogy csúnya kötőhártya-gyulladás, le is szedtek egy adag álhártyát a szememből. Nem volt túl kellemes, de a hétfői fájdalmaimhoz képest semmi nem volt. Ezen kívül kaptam egy terápiás kontaklencsét, ami védi a szememet, így nem kell csukva tartanom, ezért is születhet ez a post most. Nagyon kedvesek, aranyosak voltak velem. Szerencsére visszafelé is hamar jöttek értem.

Most kapom a megemelt szteroidomat a bél GVHD-mra és a legtöbb gyógyszeremet áttették intravénásra. A héten nyirokcsomóim is megduzzadtak, így ma azokat is megnézik ultrahangon. Bízom benne, hogy a hétvégén nem csak a szemem, de a hasmenésem is javul.


2 komment

Címkék: kórház szteroid szemem gvhd

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr501964235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmond 2010.05.02. 01:53:25

Szia Áron!

Ez nagyon nem hangzik jól! Telefonon "csak" egy átlagos visszatérő dolognak tűnt, de így együtt elég ijesztő. Remélem hamar rendbe jön a szemed és a GVHD is visszaszorul! Szorítunk neked!

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2010.05.02. 14:26:27

Köszönöm szépen mindenkinek akik a különböző elérhetőségeimen jobbulást kívántak. Sokat jelent, hogy ennyien gondolnak rám!
süti beállítások módosítása