HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Reggeli telefon és ünnep

2009.07.01. 18:44 kookusz

Ma reggel csörgött a telefon, még épp aludtam, de felvettem igyekezve közben magamhoz térni. Kis idő elteltével sikerült is felfogni, hogy a kórházból telefonál a Főorvos Úr, hogy vérképemben a már nem is tudom milyen szám magas (2x annyi), és hogy e miatt a kilökődés gátló gyógyszert (sandimumot), csökkenteni kellene, de szerencsére baj nincs, mert a vese nem érintett. Sajnos 2x1 kapszulát szedek (jó nagy kapszula) így nagyon nem lehet vele játszani. Így péntekig csak egyet kell bevennem, pénteken pedig megyek kontrollra úgyis, és akkor majd kapok valószínűleg szirupos változatot, mert azt jobban lehet adagloni. Ennek annyira nem örülök, még egy szirup amit méricskélni kell. A kapszulát csak bedobja az ember, és garantáltan annyi amennyi. Lehet majd visszatérek a fecskendőbe felszívós módszerhez, az elég pontos.

A bőr GVHD-m továbbra is hullámzik. Olyasmit nem mernék kijelenteni, hogy határozottan jobb, de talán javul a dolog. A szteroiddal még mindig küzdök, 16mg-nál tartunk, de nagyon remélem, hogy pénteken ezt is lehet csökkenteni. Baromi kellemetlen, hogy az ember arca felpuffad tőle. Már ott tart a dolog, hogy a nyakam is megvastagodott és kicsit a gigámat is nyomja. De már csak pár nap péntekig és elvileg annál a csökkentésnél már jobb lehet. Szerencsére az elvonási tünetek enyhültek, vagy csak hozzászoktam. Kevésbé érzem magam fáradtnak, sok dolgot tudtam csinálni. A honlapokon is tudtam dolgozni, jó dolog, hogy tudok olyasmit csinálni aminek látom az eredményét és nem csak az idő telik. Klassz esténként visszagondolni, hogy ma ezt is meg ezt is elintéztem...

Tegnap itthon volt az egész kis családom. Nővérem szülinapját ünnepeltük, nagyon jó volt. Ezúton is sok bódog szülinapot Néki! Édesanyámnak nem volt könnyű egy transzplantáltnak és egy vegetáriánusnak főzni, sütni úgy, hogy mindenki ízlésének megfeleljen. De végülis sikerült, és egy csudafinom sütit is csinált, majdnem meg is ettük délután az egészet :)

 

Végre készült egy közös kép is mindenkiről. Még a transzplant előtt akartam egy igazi régimódi családi fényképet amin rajtavagyunk. Mivel most mindenkin maszk volt, így inkább viccesre sikerült, de épp ez benne a jó!


1 komment

Címkék: itthon szteroid vérkép gvhd elfoglaltságok

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr751220563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzilviaDallos 2009.07.28. 20:54:26

Szia Áron! Hát annyira jó ez a kép! És érdekes. Olyan mint egy tragikomédia! De szuper!!! Jobbulást és teljes gyógyulást! Szilvi
süti beállítások módosítása