HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Türelem

2010.05.21. 20:16 kookusz

A héten szép fokozatosan elkezdhettem enni. Először, mint írtam, csak pár kekszet ehettem és egy tápszert, amit a legjobban ilyen ízesített (epres, vaníliás és csokis) tejnek lehet elképzelni, ha bár egy csepp tej sincs benne. Ebben nagyon sok minden tápanyag benne van, könnyen felszívódik és az íze is egész jó. Ez szerdán már kibővült arra, hogy két ilyen tápszert is megihatok, sőt ebédre ehettem egy fél adag főtt csirkét és főtt burgonyát. A tápszer mellé szoktam még kekszet enni és mivel az a legjobb, ha többször keveset eszem ezért tízóraira és uzsonnára is szoktam elrágcsálni pár darabot. Mindig egy kicsit többet. Így lesz ez most még pár napig. Szerencsére nem lett újra a hasmenésem, de persze ezen a fronton még nincs minden rendben, nem tudom, hogy ennek hogyan kéne alakulnia, mindenesetre bizakodom. Főleg, mert ma jött meg a biopszia eredménye is, ami szintén javulást mutat. Így remélem, hogy rendbe jön, csak türelem kell hozzá az meg már sajnos fogyóban.

Furcsa érzés, de a gyomrom annyira el szokott a kajától, hogy nagyon sokáig érzem még evés után, hogy emésztek. Nem egy kellemes érzés, főleg, hogy ilyet csak akkor érez az ember, ha nincs minden rendben a gyomrával. Az első féladagos csirke és főtt krumpli elfogyasztása után szinte éreztem végig, hogy most épp hol fordul be a kaja, és ha bár vicces volt, nem volt túl kellemes.

Tegnap és ma még ferezisre is el kellett mennem. Nagyon megjártam a minap, mert reggel nagyon össze voltak esve a vénáim és nagyon nehezen lehetett csak megszúrni a kezeléshez. Ha ez nem lett volna elég még a gép is bedöglött a vége előtt. Nem tudtak vele mit csinálni, így bennragadt egy adag vérem. Ez, talán mondanom sem kell, elég sok energiát elvett, így délután javarészt pihentem. Szerencsére a mai simán ment, kaptam előtte infúziót is, hogy felpumpálják az ereim, és a gép is bírta végig. :)

Csak türelem kell, türelem és türelem...


2 komment

Címkék: kaja gvhd fotoferezis csontvelőn

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr332021530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hacsiju 2010.05.25. 14:37:05

Kedves Áron!
Régóta kísérem figyelemmel a blogodat és mindig szurkolok hogy jól alakuljanak a dolgaid!
Én kb. akkor tudtam meg hogy nekem is transzplantációra lesz szükségem mikor Te már túl voltál rajta!
Mondhatom belőled merítettem erőt és hogy ne legyen annyira idegen a hely se némi ismeretet is.
Nekem októberben volt, a Tesómtól kaptam őssejtet ami sok fájdalomtól kímélt meg de a gvhd-ból így is kijutott!Ráadásul én is a gyerekosztályon landoltam mert csak ott volt hely!
A lényeg nagyon szorítok neked és kívánom így ismeretlenül is hogy minél hamarabb épülj fel!!!
Kitartás!!!!
Üdv:Csilla

kookusz · http://kookusz.uw.hu 2010.05.25. 21:46:45

Kedves Csilla!
Nagyon jó érzés ilyeneket olvasni, köszönöm szépen. Ilyenkor érezheti az ember, hogy jó és hasznos, hogy vezetem ezt a blogot, hiszen elsősorban a sorstársakhoz szól. Minden amit nekünk útközben meg kellett tanulnunk azt mások már előre megtudhatnak és felkészülhetnek. Örülök, hogy tényleg betölti ezt a szerepet is.
Nagyon remélem Te is szépen javulsz, erősödsz és egyre közelebb kerülsz a teljes élethez! Vigyázz magadra és neked is kitartást!
Üdv!
süti beállítások módosítása