HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Zöldség, gyümölcs!

2009.09.17. 16:22 kookusz

Könnyedén ment ma is a fotoferezis. Gyorsan jött a vérem, úgyhogy a szokottnál még hamarabb is végeztem. Azután jött a kontroll, szerencsére ott se kellett sokat várnom, sőt a vérképem már megvolt a ferezis miatt. A sejtszámaim már tegnap látszódott, hogy elég jók, talán a transzplant óta most volt a legkevesebb eltérés. Gyógyszereim maradtak a régiben, sajnos a szteroidot is beleértve. Néha még előtüremkedik ez a kis bőr GVHD, és hogy nehogy nagyobb erőre kapjon, inkább még szedem. A centrális kanülömet, most már vagy két hete nem is használták, ferezishez úgysem jó, így ma búcsút vettem tőle. Azt gondoltam ez azért bonyolultabb lesz, de kb úgy húzták ki belőlem, mint egy rendes kanült. Olyan érzés volt mintha egy hosszút csíptek volna belém, és kinn is volt. Nah, de még ennél is fantasztikusabb hír, hogy végre lehet enyhíteni a szigorú diétámon, például ehetek zöldséget, gyümölcsöt, meg gyári kekszeket is. Ezen kívül a szobámat se kell már naponta takarítani. Persze ezeket is szépen óvatosan fogom elkezdeni, nehogy besokalljak. De nagyon örülök ennek végre, nagy könnyebbség!


Szólj hozzá!

Címkék: kaja itthon kontroll

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr591388651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása