HTML

Immunhiány

Születésem óta immunhiányos vagyok. Azóta átestem egy csontvelő-transzplantáción. Ennek az előzményeiről, a kórházban történtekről és az azt követő eseményekről szólna ez a blog.

Címkék

HTML doboz

Haladunk

2010.05.31. 18:47 kookusz

Telik az idő és szerencsére azóta se jött vissza a hasmenésem. Még nem az igazi, de úgy néz ki alakul a dolog. A szteroidot szépen lassan, de csökkentjük. Emiatt persze folyamatosan küzdök a mellékhatásokkal. A végtagjaim szinte folyamatosan fájnak, csak néha jobban, néha kevésbé. A vizesedés pedig elég szomorú méreteket öltött, az arcom és a hasam meglehetősen fel van puffadva. A vízhajtás már mindennapos, mégis marad rajtam egy csomó. Kajálni még egyelőre csak annyit lehet, amit eddig. Az a sovány féladag ebéd (az is kétszerre) és fél zacskó keksz a folyékony tápszerrel egész napra. De ma végre felvázolta Doktor Úr a menetet és ez legalább bíztató. Ma is csökkentettük a szteroidot és a hét közepétől lehet, hogy meg lehet próbálni a piritóst is vmi egyszerű sajttal, sőt az erőleves is visszatér a napi menübe. Ezzel egyidőben, hogy már vmi lesz a gyomromban, elkezdünk visszaállni a tablettás gyógyszerekre. A következő lépés pedig majd a főzelékek lesznek, de az majd csak a jövő héten. Ha át tudtam teljesen állni a tablettákra és semmit se kapok intravénásan (bár szerintem az intravénás táplálást az utolsó napig kapni fogom), akkor mehetek majd haza. Most arra kell koncentrálni, hogy ne jöjjön közbe semmi és ilyen szépen alakuljanak a dolgok. Noh és persze továbbra is rengeteg türelem kell!


1 komment

Címkék: kaja szteroid gvhd csontvelőn

A bejegyzés trackback címe:

https://kookusz.blog.hu/api/trackback/id/tr702045541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macilany 2010.06.01. 10:05:18

SZia Áron!

Végre eljött a kétszersült ideje:-)
Sok-sok türelmet, de Te már gyakorlott vagy!
Láttál, én egész szépen helyrejöttem a szeroid mizéria után, ami a bél GVHD-t illeti mostanában új dolgok bukkannak fel, az ősszel végre azt is "elhitték", hogy az ízületi gyulladás is GVHD.
Sok puszi: Erika
süti beállítások módosítása